söndag 30 januari 2011

Minns ni??!! ;) - Del 4

Sådärja, då var det dags att slänga upp de 8 bidragen från den sista deltävlingen förra året, som sändes från Malmö... Detta var en deltävling där det var ganska gott om gamla Idol-deltagare, både som solo, och även i grupp... Men det var också lite av en "comebackernas deltävling", två ganska rutinerade artister, och som båda tävlat i Mellon tidigare, men dock för bra många år sen sist, gjorde comeback i tävlingen, och båda just i denna, den sista deltävlingen, också...

Först ut där var en gammal Idol-deltagare, hon kom trea 2005, och ställde upp i Melodifestivalen för andra gången, Sibel, den här gången med låten "Stop":


Nummer 2 var Py Bäckman med låten "Magisk stjärna":


Den tredje artisten i Malmö var NEO med låten "Human Frontier":


Nummer 4 var en grupp, jag hade inte hört talas om den sammansättningen förut, fyra gamla Idol-deltagare, som ingen av de nådde nån direkt topp-placering i Idol, nån, eller flera, tror jag t.o.m. åkte ut i slutaudition... Gruppen kallar sig Lovestoned och de sjöng låten "Thursdays" i Malmö:


Efter dessa gamla Idol-deltagare kom ytterligare en gammal Idol-deltagare, som dock lyckades liiite bättre i Idol, blev väl femma eller nåt sånt 2008, och ni som hänger med har nog listat ut vem jag menar... ;-) Det var ju hon som till slut skulle visa sig dra det längsta strået och vinna hela alltet 2010... Jag snackar förstås om allas vår Anna Bergendahl, som gjorde sitt stora genombrott i detta sammanhang, kan man ju lugnt säga... Låten hon sjöng kan ni väl vid det här laget, och vi minns nog alla även vad den hette, just det, "This is my life" ;-):


En artist gjorde, kan man ju säga, Melodifestival-comeback, efter många många år... Nämligen Pernilla Wahlgren... Hon sjöng den ganska karaktäristiska schlagerlåten "Jag vill om du vågar":


Sen var det dags för en pojkgrupp, en grupp med ganska unga killar... De kallar sig Noll disciplin och låten de sjöng hette "Idiot":


Sist ut i fjärde och sista deltävlingen i Malm, och därmed sist ut som liksom första framträdande i Melodifestivalen 2010, var en annan artist som gjorde Melodifestivaldebut efter massa massa år... Jag snackar såklart om Peter Jövback, han sjöng den lite sorgliga balladen "Hollow":


I denna, den sista deltävlingen 2010, var det Anna Bargendahl och Peter Jöback som knep de två direktplatserna till finalen i Globen... Till Andra Chansen i Örebro gick Pernilla Wahlgren och NEO...

Sen en vecka senare när Andra Chansen avgjordes i Conventum Arena i Örebro lyckades ju som bakant Pernilla Wahlgren ta sig vidare till finalen i Globen också... ;-)

Och sen i finalen i Globen gick ju Anna Bargendahl, som från början ju tävlat i denna deltävling, och vann hela tävlingen!!! Så summa summarum kan man ju på ett saätt säga att detta blev den mest lyckosamma deltävlingenm... ;-) Hahaha... :-P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar